AXI verstevigt positie als innovatieve IT-partner met de overname van LoQutus en Ground lion

AXI_Banner_Persbericht_noButton

De AXI groep groeit. Met de overname van de Gentse IT bedrijven LoQutus en Ground lion versterken we onze positie als innovatieve IT partner binnen de Belgische en Nederlandse markt.

In de markt is LoQutus gekend als een pionier in het begeleiden van organisaties die strategisch en operationeel voor een digitale transformatie staan. LoQutus heeft verregaande expertise binnen domeinen als integration, smart processes, intelligent analytics & insights en information management. Ground lion vindt zijn oorsprong binnen LoQutus. Als spin-off van LoQutus ondersteunt het jonge, in 2014 opgerichte, bedrijf kenniswerkers door hun kennisintensieve processen transparant en opvolgbaar te maken. Hiertoe ontwikkelde Ground lion een oplossing voor adaptive case management met gebruik van de opkomende CMMN-standaard voor process modeling.

De overname bundelt krachten en biedt groeikansen

‘De opname van LoQutus en Ground lion in de AXI groep past volledig bij onze groeiambities’, aldus Paul Peeters, ceo bij AXI. ‘Door onze krachten te bundelen, kunnen we zowel de klanten van AXI, LoQutus als Ground lion beter bedienen en hoogkwalitatieve producten en services aanbieden. We vergroten onze voetafdruk in de basis sectoren van AXI: overheid, zorg, retail en TSI. We stellen de binnen LoQutus aanwezige Microsoft expertise graag ten dienste van al onze klanten. Hetzelfde geldt voor de binnen Ground lion aanwezige adaptive case management expertise.’

Respect voor de cultuur binnen LoQutus, Ground lion en AXI

‘We verwelkomen de 60 medewerkers van LoQutus en Ground lion binnen de AXI groep’, stelt Paul Peeters. ‘Van bij de eerste gesprekken konden we vaststellen dat de marktaanpak binnen beide organisaties mooi aansluit bij de customer intimacy aanpak van AXI. Voor ons was het ook erg belangrijk om waar te nemen dat de bedrijfscultuur binnen LoQutus en Ground lion in lijn ligt met deze binnen de AXI groep. LoQutus en Ground lion zullen hun activiteiten verder uitbouwen vanuit de kantoren in Sint-Denijs-Westrem bij Gent.

Heeft u vragen? Neem contact op met Mike Snepvangers